Sledujeme nejnovější trendy v marketingu a baví nás o tom psát

30.4.2014

5 vyjímečných aplikací založených na Google Maps

Většina lidí si myslí, že Google Mapy jsou jen o hledání míst a nebo k přesunu z jednoho místa do druhého. Další uživatelé užívají satelitní snímky k mapování terénu nebo se zajímají o dopravní situaci. Existuje ovšem ale nepřeberné množství využití Google Maps. Mají skutečně co ukázat. Společnost Google nabízí nástroje ve spojitosti s Google Maps API, který při zajímavém nápadu umožňují realizovat nápadité projekty. Podívejte se na některé zajímavé.

Flood Maps

Nejzávažnějším projevem globálního oteplování je zvyšování teploty atmosféry a také oceánů. To má vliv na ledovce, které v této souvislosti tají a masa voda z nich se dostává do oceánů. Tání ledovců má bezprostřední vliv na výšku hladiny světových moří. Důsledky zvyšování hladiny zobrazuje webová aplikace Flood Maps (odkaz).

Ovládání je velmi jednoduché. Stačí nastavit "požadované" zvýšení hladiny a pohyb po mapě je standardní. Pokud byste chtěli aplikaci vložit na své stránky, i to je možné.

Flood Maps

Vyzkoušejte si: http://flood.firetree.net

Healthmap

Aplikace HealthMap je práce týmu výzkumníků, epidemiologů a vývojářů Bostonské dětské nemocnice. Je založena na využívání on-line neformálních zdrojů pro sledování výskytu nemocí a real-time dohledu nad vznikajícím ohrožením veřejného zdraví.

HealthMap (odkaz) spojuje díky automatickým procesům různorodé datové zdroje. On-line zpravodajské agregátory, zprávy očitých svědků, odborné diskuse i ověřené oficiální zprávy. Cílem je dosažení jednotného a komplexního pohledu na současný globální stav infekčních chorob a jejich vlivu na lidské zdraví a zdraví zvířat.

Healthmap.org

Vyzkoušejte si: http://www.healthmap.org

2D Driving Simulator on Google Maps

Rádi byste si projeli "na zkoušku" jakoukoliv silnici nebo místo světa. Máte možnost s využitím aplikace 2D Driving Simulator (odkaz). Má ale své velké mouchy.

Máte možnost si jen vybrat lokaci, typ mapy a vozidlo. Pohyb po ploše není bohužel ničím omezen. Nic tedy víc, nic míň.

2D driving simulator

Vyzkoušejte si: http://framesynthesis.com/drivingsimulator

Solar Eclipses

Interaktivní mapy Solar Eclipses (odkaz) ukazují cesty stínů po zemském povrchu během slunečního zatmění . Znázornit si můžete v Google mapách nejen zatmění Slunce v minulosti (od roku 1961), ale i ty, které teprve v tomto století nastanou.

Solar Eclipse

Vyzkoušejte si: http://xjubier.free.fr/SolarEclipsesGoogleMaps

Biblemap.org

Kniha Bible i další křesťanská literatura obsahuje velké množství lokací, které se úplně nabízí umístit do aktuálních Google Maps. Online aplikace Biblemap.org (odkaz) tuto vizi  naprosto splňuje.

Stačí si jen vybrat knihu Starého nebo Nového zákona a k nim příslušnou kapitolu. Poté se vám objeví textový úryvek Bible v angličtině se zvýrazněnými lokacemi. Následně je možno v lokacích listovat a získávat další doplňující informace.

BibleMap

Vyzkoušejte si: http://www.biblemap.org

30.4.2014 Ivo Kylián 0

comments powered by Disqus