Sledujeme nejnovější trendy v marketingu a baví nás o tom psát

25.7.2012

Facebook Recommendations pro zvýšení počtu zobrazených stránek

Pokud chcete zvýšit počet zobrazených stránek na vašem webu, můžete využít Facebook Recommendations Bar a získáte elegantní pop-up okno v rohu prohlížeče. Zvýrazní se tak užitečné články nebo také populární produkty vašich webových stránek i s náhledy a počty like návštěvníků! To stojí za zvážení, ne?

Doporučení Facebooku na vašich stránkách

FacebookPokud již na vašich stránkách využíváte Facebook open graph specifikaci kódu, která je využita pro integraci Facebook komentářů, Facebook Like boxů nebo tlačítek "Líbí se mi", pak je integrace Facebook Recommendations Bar již jednoduchá.

<fb:recommendations-bar></fb:recommendations-bar>

Facebook Recommendations může být umístěn v pravém nebo levém rohu stránky.

 

Facebook Recommendations - malá varianta

Facebook Recommendations Bar - malá varianta

Facebook Recommendations - rozšířená varianta boxu

Facebook Recommendations Bar - rozšířená varianta

 

Zobrazuje se v rozšířené podobě po předem stanovené době, kdy je návštěvník na stránkách (doporučeno je tak 10 sekund). Můžete také zvolit zobrazení Facebook Recommendations Baru pro uživatele při prohlížení a posouvání se do určitého místa na stránce (třeba na konci obsahu). Případně také když se uživatel posune dolů o konkrétní procento na stránce.

Nastavení FB baru

Je možno upravit i více parametrů Facebook Recommendations Baru. Defaultně je nastaveno zobrazení 2 příspěvků. Je ale možno rozšířit množství nastavením atributu až na 5. Stejně tak lze změnit zobrazení textu "Líbí se mi" na "Doporučit".

Pokud chcete svým návštěvníkům nabídnout viditelným způsobem to nejlepší z vašeho webu, určitě toto může být možnost... Bližší specifikaci k Facebook Recommendations naleznete na stránkách Facebooku pro vývojáře.

25.7.2012 Ivo Kylián 0

comments powered by Disqus