Sledujeme nejnovější trendy v marketingu a baví nás o tom psát

24.2.2012

Jak získat nový Facebook profil – jednoduchý návod!

Slyšeli jste už o poslední vychytávce, kterou nabídl Facebook svým uživatelům? Jedná se o docela radikální změnu osobního profilu. Takzvaný Timeline nahradí váš současný profil a nabídne vám pohled na vše, co jste kdy na Facebooku prožili od prvního přihlášení. Timeline si lze představit jako průřez vašim životem na sociální síti: všechny vaše příběhy, fotografie, události nebo použité aplikace zasazené do časového horizontu.

Pro jasnější představu toho, co si pod Timeline představit, doporučuji zhlédnout krátké video: Introducing timeline – a new kind of profile - http://www.youtube.com/embed/hzPEPfJHfKU

I když se jedná o poněkud radikální změnu, snad poprvé by mohla být přijatá vesměs kladně. Nápaditý design, přehlednost, ale zejména nové ovládací funkce jsou skvělým spestřením a jejíž absence ve starém profilu byla znatelná. Nový vzhled ovlivnil i rozložení reklamy na Facebooku.

Pokud se ve vás probudila alespoň malá jiskřička zvědavosti a říkáte si, že vyzkoušení nového profilu by mohlo být přinejmenším zajímavé, není co odkládat, pojďme se podívat na přesný postup jak Facebook Timeline získat.

Návod pro Timeline je jednoduchý a časově nenáročný:

  1. Zalogujte se na svůj Facebook účet. Pro snadnější orientaci změňte jazyk na angličtinu. Přepnout se dá úplně dole na stránce kliknutím na Čeština.
  2. Do políčka Search zadejte “developer” a klikněte na první výsledek (mělo by se jednat o aplikace vytvořenou Facebookem s tísíci uživately) nebo přejděte na adresu: http://www.facebook.com/developers.
  3. Vyplňte své heslo a aplikaci Developers povolte.
  4. V pravo nahoře klikněte na ikonku + Create New App a vyplňte libovolné unikátní údaje. Potvrďte Platform Privacy agreement.
  5. Pro ověření vyplňte Captcha. Jakmile se zobrazí stránka se základními údaji aplikace, klikněte vlevo na Open Graph.
  6. Za účelem testování aplikace vyplňte do prvního políčka slova "read" a do druhého "book". Potvrďte.
  7. Nyní srolujte úplně dolů a klikněte třikrát za sebou na Save Changes & Next (naposledy na Save Changes & Finish). Není nutné provádět žádné změny.
  8. Vraťte se na domací stránku Facebooku. Políčko Timeline by se vám mělo zobrazovat v horní části strany, potvrďte kliknutím na Get It Now.
  9. Poslední krok je nejdůležitější – užíjte si nový profil!

Pokud upřednostňujete názornější postup, doporučuji například tutorial, podle kterého bude nainstalování nového profilu hračkou. Video: How to enable and active facebook timeline vás dovede k Timeline krok po kroku.  http://www.youtube.com/watch?v=oediDnLzC24

Na závěr zmíním ještě drobnou radu, která by měla zabránit budoucím nepříjemnostem. Důležité je totiž mít na paměti, že i když se Facebook nastavení soukromí nemění, statusy, které byly dříve veřejné pro všechny, může být nyní nevhodné zveřejňovat. Před uveřejněním nového profilu tedy doporučuji, si jej nejdříve projít a své soukromí vhodně upravit. 

24.2.2012 Karel Koupil 0

comments powered by Disqus